Το BEST (Board οf European Students of Technology) είναι ένας Ευρωπαϊκός, μη κερδοσκοπικός, μη πολιτικός, φοιτητικός, εθελοντικός οργανισμός. Από το 1989, προσφέρει ευκαιρίες για επικοινωνία, συνεργασία και πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ φοιτητών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δραστηριοποιείται μέσω 90 τοπικών ομάδων BEST σε 32 χώρες, οι οποίες δημιουργούν ένα αναπτυσσόμενο, άριστα οργανωμένο, ισχυρό, νεανικό και καινοτόμο δίκτυο φοιτητών. Απευθύνεται σε φοιτητές τεχνολογίας και απασχολεί καθημερινά περισσότερα από 3500 μέλη. Από την άλλη οι δράσεις του κάθε χρόνο απευθύνονται σε περισσότερο από ενάμιση εκατομμύριο φοιτητές.

Το BESΤ, ως οργανισμός, προσφέρει τρεις βασικές υπηρεσίες στους φοιτητές, μέσω των δράσεων του:

  1. Παροχή συμπληρωματικής εκπαίδευσης
  2. Επαγγελματική υποστήριξη
  3. Συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία

Ακόμη, υπάρχουν 5 αξίες που διέπουν τον οργανισμό: Fun, Friendship, Flexibility, Improvement και Learning.

Το BEST ενθαρρύνει την «Ενίσχυση της Διαφορετικότητας» και βοηθά τους Ευρωπαίους φοιτητές της τεχνολογίας να αποκτήσουν μια διεθνή νοοτροπία, με το να φτάσουν σε μία βαθύτερη κατανόηση των Ευρωπαϊκών πολιτισμών. 

Επιπλέον στοχεύει στην “Ανάπτυξη των φοιτητών”, βοηθώντας τους φοιτητές να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους, όπως ομαδικότητα, συνεργασία, κατάλληλη διαχείριση του χρόνου και ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων, με στόχο να αναπτύξουν την ικανότητα να δουλεύουν σε ένα διεθνές περιβάλλον.

Κάποιες από τις κύριες δράσεις του BEST είναι τα BEST Courses, (ακαδημαϊκά σεμινάρια που σχετίζονται με ένα σύγχρονο τεχνολογικό θέμα), και το EBEC (European BEST Engineering Competition), διαγωνισμός μηχανικής όπου δίνει την δυνατότητα στους φοιτητές να εφαρμόσουν τις θεωρητικές γνώσεις που έχουν αποκτήσει από τη σχολή, στην πράξη. Ακόμη, το BEST διοργανώνει δράσεις σχετικές με την  αγορά εργασίας, δίνοντας ευκαιρίες στους φοιτητές μέσω διοργανώσεων υποστήριξης επαγγελματικής σταδιοδρομίας (BEST Soft Skills Track, company visits, workshops) να φτάσουν πιο κοντά στο επαγγελματικό μέλλον που ονειρεύονται.

Ταυτόχρονα, δημιουργείται ένα ευρύτερο πλαίσιο, στο οποίο τα μέλη του οργανισμού, μέσω της διοργάνωσης διάφορων δράσεων, μπορούν να μοιράζονται γνώσεις, να αποκτούν εμπειρία στην διοργάνωση και διαχείριση μιας δράσης και να αναπτύσσονται συνολικά.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το BEST στην ιστοσελίδα: BEST.eu.org

BEST events για φοιτητές: BEST.eu.org/courses

BEST στο Facebook: facebook.com/BESTorg

BEST στο LinkedIn: linkedin.com/company/best

BEST στο Instagram: instagram.com/bestorg