Εδώ μπορείτε να βρείτε, με χρονολογική σειρά από τα πιο πρόσφατα προς τα παλαιότερα, τα events που διοργάνωσε το BEST Thessaloniki από το 2001 μέχρι και τη χρονιά που μας πέρασε.

2016-2017

Στις 5 Οκτωβρίου έγινε μια δράση- κάλεσμα σε νέα μέλη με τίτλο “Join the BEST side of life!”, ώστε να γνωρίσουν οι φοιτητές τον οργανισμό, αλλά και να δούνε πώς λειτουργεί η ομάδα και ποιοι είναι οι στόχοι της. Στις 21- 24 Οκτωβρίου διοργανώσαμε το Regional Meeting, όπου συμμετείχαν 9 τοπικές ομάδες του BEST από 5 χώρες, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την συνεργασία όλων των ομάδων, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τους. Ακόμα έγιναν επισκέψεις στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ για να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες σχετικά με την ασφάλεια στον χώρο εργασίας. Στις 16- 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του ετήσιου διαγωνισμού μηχανικής EBEC σε τοπικό επίπεδο. Στις 15- 24 Μαρτίου έλαβε χώρα το ετήσιο δεκαήμερο Spring Course με πάνω από 20 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη με τίτλο ”APP, iWanna bring you App”. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να αποκτήσουν οι σπουδαστές γνώσεις όσον αφορά το software engineering και να κάνουν μια εισαγωγή στην κωδικοποίηση, το σχεδιασμό λογισμικού, καθώς και την αποτελεσματική προώθηση του προϊόντος.

2015-2016

Τον Οκτώβριο έγινε μια δράση- κάλεσμα σε νέα μέλη με τίτλο “Άμα θες, BEST!”. Στις 24-25 Νοεμβρίου διοργανώθηκε η πρώτη τοπική φάση του διαγωνισμού μηχανικής EBEC. Στις 17 Δεκέμβρη διοργανώθηκε ένα μονοήμερο Local Event on Education, όπου απόψεις των φοιτητών έφτασαν στα αυτιά των καθηγητών με στόχο την βελτίωση θεμάτων στον τομέα της εκπαίδευσης. Στις 30 Μαρτίου- 8 Απριλίου διοργανώθηκε ένα δεκαήμερο ακαδημαϊκό σεμινάριο με τίτλο ”Grand Thess Auto XVI“, όπου 22 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη φιλοξενήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και απέκτησαν γνώσεις σχετικά με διάφορες πτυχές της μηχανολογίας αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των βασικών αρχών της αεροδυναμικής, του σχεδιασμού, των κινητήρων και των ηλεκτρονικών συστημάτων. Στις 16- 17 Μαΐου διοργανώθηκε το JobFair Thessaloniki, στο οποίο τελειόφοιτοι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εταιρείες, να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις, αλλά και να παρακολουθήσουν ενημερωτικές διαλέξεις για μια επιτυχή πορεία στην μετέπειτα επαγγελματική τους καριέρα.

2014-2015

Στις 24-25 Νοεμβρίου διοργανώθηκε η πρώτη τοπική φάση του διαγωνισμού μηχανικής EBEC. Το Δεκέμβρη διοργανώθηκε ένα Local Event on Education όπου καθηγητές και φοιτητές συζήτησαν για θέματα που αφορούν τον τομέα της εκπαίδευσης. Στις 26 Μαρτίου- 4 Απριλίου διοργανώθηκε ένα Spring Course με τίτλο “Flying Project: The Big Bang in Thessaloniki”, όπου 22 συμμετέχοντες από 17 χώρες φιλοξενήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με την αστροφυσική, την κοσμοθεωρία και την αεροδιαστημική. Τον Απρίλιο έλαβε χώρα το JobFair Thessaloniki, στο οποίο τελειόφοιτοι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εταιρείες, να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις και να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας και πρακτικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον Μάιο διοργανώθηκε η πανελλήνια φάση του διαγωνισμού μηχανικής EBEC, όπου οι νικητές από κάθε τοπικό διαγωνισμό αγωνίσθηκαν για μια θέση στην πανευρωπαϊκή φάση. Τον Αύγουστο, μέσω του προγράμματος Cultural Exchange Thessaloniki-Torino, φοιτητές του Τορίνο επισκέφτηκαν την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα το Φοιτητικό camping στο Ποσείδι όπου, παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μία τριήμερη εκδήλωση για τον εορτασμό των 15 ετών από την ίδρυση του BEST Thessaloniki.

2013-2014

Στα τέλη Αυγούστου του 2013 διοργανώσαμε το Regional Meeting για όλες τις τοπικές ομάδες του BEST που άνηκαν στο ίδιο region με εμάς με τίτλο “South East Meeting Thessaloniki 2013”, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την συνεργασία των ομάδων αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τους. Το Νοέμβριο έγινε μια δράση- κάλεσμα σε νέα μέλη, ώστε να μας γνωρίσουν αλλά και να δούνε το πώς λειτουργεί η ομάδα αλλά και ποιοι είναι οι στόχοι της. Ακόμα έγιναν επισκέψεις στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ για να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες σχετικά με την ασφάλεια στον χώρο εργασίας. Το Δεκέμβριο έγινε η πρώτη φάση του ετήσιου διαγωνισμού μηχανικής EBEC Thessaloniki καθώς και για πρώτη φορά το JobFair Thessaloniki όπου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για ποικίλα θέματα που αφορούν την αγορά εργασίας και συνομίλησαν με εταιρείες για ενδεχόμενες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Το Μάρτιο η τοπική ομάδα του οργανισμού μας διοργάνωσε το Spring Course με πάνω από 20 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη με τίτλο ”The Lord of the RIGS: The White Tower”. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να ενημερώσει για τον τρόπο δημιουργίας και απόσταξης του πετρελαίου αλλά και να επισκεφθούν τα γραφεία της μεγάλης βιομηχανίας πετρελαίου ΕΛΠΕ στη βόρειο Ελλάδα. Επίσης τέλη Μαΐου διοργανώθηκε η εθνική διεθνής φάση του διαγωνισμού μηχανικής EBEC Greece όπου συμμετείχαν οι νικήτριες ομάδες από κάθε πανεπιστήμιο αλλά και ένα training event για τα προεδρεία όλων των ομάδων του BEST πανελλαδικά.

2012-2013

Η χρονιά 2012-2013 ξεκίνησε με τη διοργάνωση του Joint Board Training στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια αυτού του 4ήμερου event, τα προεδρεία των τεσσάρων ελληνικών ομάδων του BEST συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να εκπαιδευτούν επάνω σε soft skills, αλλά και να θέσουν τις βάσεις για μια επιτυχημένη χρονιά. Στη συνέχεια, το BEST Thessaloniki διοργάνωσε για δεύτερη φορά έναν τοπικό γύρο του EBEC, με φοιτητές του Αριστοτελείου να διαγωνίζονται για μία θέση στο EBEC Greece και στο EBEC Final της Βαρσοβίας. Επιπλέον, τη χρονιά αυτή πραγματοποιήθηκε επίσκεψη φοιτητών στο Νoesis, ενώ ξεκίνησε η μακροχρόνια συνεργασία του BEST Thessaloniki με τον όμιλο ΤΙΤΑΝ.

Μετά από δύο επιτυχημένα Σαββατοκύριακα, ένα το Δεκέμβριο και ένα το Μάρτιο, στα οποία τα μέλη της ομάδας συμμετείχαν σε training και teambuilding sessions, το BEST Thessaloniki διοργάνωσε το πρώτο JobFair – Έκθεση Καριέρας, το Μάρτιο του 2013. Αποφασίζοντας να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, η ομάδα του BEST Thessaloniki διοργάνωσε, αντί για το καθιερωμένο Spring Course, έναν 10ήμερο Διαγωνισμό Μηχανικής, όπου 22 φοιτητές από όλη την Ευρώπη προσπάθησαν να δώσουν την καλύτερη λύση για να περιορίσουν την ενέργεια που καταναλώνουν τα κτίρια και να τα κάνουν πιο αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Η χρονιά έκλεισε με την πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ των πόλεων της Θεσσαλονίκης, του Brno της Τσεχίας και του Lund της Σουηδίας, κατά την οποία μέλη των τοπικών ομάδων του BEST αυτών των πόλεων είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις άλλες πόλεις και να γνωρίσουν την τοπική τους κουλτούρα.

2011-2012

Για πρώτη χρονιά διοργανώσαμε 2 EBEC events (European BEST Engineering Competition), το ένα Case Study και το άλλο Team Design, και δώσαμε την ευκαιρία σε φοιτητές του Α.Π.Θ. να διαγωνιστούν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με φοιτητές από όλη την Ευρώπη. Διοργανώσαμε ένα επιτυχημένο Motivational Weekend που συμπεριλάμβανε τόσο ενδιαφέροντα soft skill training sessions, αλλά και δραστηριότητες για την ενσωμάτωση νέων μελών στην ομάδα μας. Την άνοιξη έλαβε χώρα το διεθνές ακαδημαϊκό σεμινάριο (Spring Course) επάνω στο Biomedical Engineering, με τη συνεργασία καθηγητών της Ιατρικής Σχολής και των Μηχανολόγων Μηχανικών. Ακολούθησε ένα 3ήμερο training event για τα μέλη του BEST Thessaloniki και έτσι  το καλοκαίρι, συνεχίζοντας τη συνεργασία μας με τη φοιτητική κατασκήνωση του Α.Π.Θ. στο Ποσείδι, διοργανώσαμε ένα event εκπαίδευσης μελών του διεθνούς BEST, φέρνοντας σε επαφή ξένους φοιτητές με μέλη της τοπικής ομάδας, αλλά και προωθώντας τις δραστηριότητες του οργανισμού στους φοιτητές του Α.Π.Θ. που βρίσκονταν στην κατασκήνωση.

2011

Τον Απρίλιο οργανώσαμε το Spring Course με τίτλο “Feel the Sound: Sound Engineering and Psychoacoustics”. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την επεξεργασία σήματος, να μελετήσουν την ακουστική χώρων, τεχνικές μικροφώνου, ενίσχυση ήχου και τεχνικές ηχογράφησης, καθώς και να ηχογραφήσουν το δικό τους τραγούδι. Ένα άλλο μέρος των διαλέξεων επικεντρώθηκε στην ανθρώπινη εκτίμηση της μουσικής και την ψυχοακουστική.

Τον Ιούλιο οργανώσαμε την ετήσια συνάντηση του Διεθνούς Προεδρείου του BEST, ένα event κατά το οποίο το Διεθνές Προεδρείο και οι Συντονιστές των επιτροπών του BEST συγκεντρώνονται για να συζητήσουν και να αναπτύξουν ένα στρατηγικό πλάνο και τους μελλοντικούς στόχους του οργανισμού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Φοιτητική Κατασκήνωση της Καλάνδρας κατά τον Ιούλιο.

Τον Νοέμβριο οργανώσαμε ένα τοπικό Διαγωνισμό Μηχανικών με τίτλο “Give me fuel, give me solar, give me energy!”.

Επίσης, διοργανώσαμε μία πολιτιστική ανταλλαγή με την ομάδα BEST της Ρώμης.

2010

FINANCIAL CRIMES – How to avoid them!“. Ένα Spring Course με εισαγωγικά μαθήματα πάνω στις Οικονομικές Αγορές, Θεσμούς και Όργανα, Διαχείριση Ρίσκου, Οικονομική Μηχανική και Εταιρικά Οικονομικά. Οργανώθηκε το Μάρτιο σε συνεργασία με το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.

Το Μάιο διοργανώσαμε τον τοπικό διαγωνισμό μηχανικών με τίτλο “Wanna meet a robot?”, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ χρησιμοποιώντας το πακέτο Lego Mindstorms.

Το Δεκέμβριο οργανώσαμε άλλο ένα τοπικό Διαγωνισμό Μηχανικών με τίτλο “Bridging the Gap”, στον οποίο οι συμμετέχοντες κατασκεύασαν μοντέλα γεφυρών χρησιμοποιώντας ατσάλινες μπάρες. Η νικητήρια ομάδα διαγωνίσθηκε στη συνέχεια στον Εθνικό Διαγωνισμό Μηχανικών στην Πάτρα.

Αργότερα το Δεκέμβριο, οργανώσαμε ένα διήμερο κινητοποίησης σε καταφύγιο στην Άνω Μηλιά, όπου φοιτητές του Αριστοτελείου ενημερώθηκαν για το BEST.

2009

In Green…we trust!“. Ένα Spring Course για τη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον πολεοδομία διοργανώθηκε τον Απρίλιο.

Η καλοκαιρινή συνάντηση της External Events committee οργανώθηκε τον Αύγουστο, στην φοιτητική κατασκήνωση του Αριστοτελείου στην Καλάνδρα.

Ένα κοινό training με τα προεδρεία της Θεσσαλονίκης και της Κωνσταντινούπολης διοργανώθηκε το Νοέμβριο.

Ένα διήμερο κινητοποίησης, We R.A.I.N. έλαβε χώρα το Δεκέμβριο.

2008

Διαγωνισμός μηχανικών με τίτλο “Can you survive…the competition?” για την ηλιακή ενέργεια με τη συμμετοχή 20 Ευρωπαίων και 20 Ελλήνων φοιτητών.

Πολιτιστική Ανταλλαγή με την τοπική ομάδα της Ρίγας (Λεττονία), κατά τη διάρκεια του Αυγούστου του 2008.

2007

Ακαδημαϊκό σεμινάριο με τίτλο “Home … Smart Home!. Το σεμινάριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Πολιτικών Μηχανικών, με τη συμμετοχή 30 Ευρωπαίων και 20 Ελλήνων φοιτητών.

Επίσης, έλαβε χώρα ο δεύτερος τοπικός Διαγωνισμός Μηχανικών για φοιτητές του Α.Π.Θ. για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της “Φοιτητικής Εβδομάδας”.

Πολιτιστική ανταλλαγή με την τοπική ομάδα των Βρυξελλών (Βέλγιο), σχετικά με το ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον των παράκτιων ελληνικών πόλεων.

2006

Εαρινό σεμινάριο για την πολεοδομία σε σχέση με το υδάτινο στοιχείο με τίτλο “Re-Design your city: Learn how to live with water!”. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της σχολής Αρχιτεκτόνων και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Τοπικός διαγωνισμός μηχανικών με τη συμμετοχή φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της “Φοιτητικής Εβδομάδας”.

Πολιτιστική ανταλλαγή με την ομάδα του Gothenburg (Σουηδία) με θέμα “Ισότητα των φύλων σε τεχνικά επαγγέλματα”.

Συμμετοχή στο δεύτερο Money Show το χειμώνα ως μη κυβερνητικός οργανισμός, στην ημερίδα με θέμα “Τεχνική Εκπαίδευση στην Ελλάδα”. Την ημερίδα παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, ο κ. Αγγελίδης, και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Βορείου Ελλάδος, ο κ. Χομσίογλου.

2005

Συμμετοχή για πρώτη φορά στο Money Show ως μη κυβερνητικός οργανισμός και παρουσίαση των δραστηριοτήτων μας.

Το φθινόπωρο   διοργανώθηκε η τοπική συνάντηση των ελληνικών και των ιταλικών ομάδων BEST. (Regional Meeting 05).

Ίσως το σημαντικότερο γεγονός στην ιστορία της τοπικής ομάδας. Με τις τοπικές ομάδες των Χανίων και της Αθήνας, η Γενική Συνέλευση του οργανισμού διοργανώθηκε για περίπου 300 φοιτητές-μέλη στη Γεωργιούπολη στα Χανιά.

2004

Applications in Information and Communication Society”: Διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο της ομάδας για τις τηλεπικοινωνίες και τις νέες τεχνολογίες.

Trainshop «beRICHER»: Διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο για φοιτητές- μέλη του οργανισμού σχετικά με τις μεθόδους για τον εντοπισμό και τη διαχείριση των οικονομικών πόρων των τοπικών ομάδων.

2003

Η τέταρτη ετήσια συνεδρίαση των ελληνικών τοπικών ομάδων στη Θεσσαλονίκη (Ελληνική Συνάντηση IV). Το “Imagine a modern – BEST city!” ήταν το τρίτο διεθνές σεμινάριο της ομάδας μας, σχετικά με τις τρέχουσες τάσεις στην πολεοδομία. Το χειμώνα πραγματοποιήθηκε μία Πολιτιστική Ανταλλαγή με την ομάδα της Leuven του Βελγίου, με θέμα “Διερεύνηση των υγροτόπων της Μακεδονίας”.

2002

Πραγματοποιήθηκε το δεύτερο διεθνές σεμινάριο της ομάδας με θέμα “Have you ever put your life in hot water?”, με την υποστήριξη του τομέα Υδραυλικής και Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. Η πρώτη πολιτιστική ανταλλαγή της ομάδας πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2002 με την τοπική ομάδα της Βαρσοβίας, με θέμα τη “Βιομηχανική Παραγωγή Κρασιού”..

2001

To “It’s All Greek To Me” ήταν το πρώτο διεθνές σεμινάριο της ομάδας με την υποστήριξη του σχολείου Ελληνικής Γλώσσας, στο οποίο 20 μαθητές από ολόκληρη την Ευρώπη έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην ελληνική γλώσσα.