Ενδιαφέρεσαι να γίνεις μέλος του BEST και αναρωτιέσαι πώς θα μπορούσες να βοηθήσεις; Μην ανησυχείς καθόλου, γιατί οι ευκαιρίες είναι πολλές και οι δυνατότητες να εξελιχθείς αμέτρητες. Μπορείς να ξεκινήσεις με κάποιες μικρές αρμοδιότητες, όντας μέλος μιας υποομάδας που σε ενδιαφέρει και έχει συγκεκριμένο πεδίο δράσης. Όσο μαθαίνεις περισσότερα και εξελίσσεσαι, πλάι σε ολόκληρη την ομάδα που σε βοηθά σε κάθε βήμα, μπορείς να αναλάβεις κομβικές θέσεις ευθύνης, είτε σχετικές με τη διοργάνωση κάποιας δράσης είτε σχετικές με το συντονισμό της ομάδας. 

Όλος ο χρόνος είναι μπροστά σου, για να γίνεις μέλος του BEST Thessaloniki και να προσφέρεις με τους δικούς σου ξεχωριστούς τρόπους που σου ταιριάζουν. Παρακάτω μπορείς να δεις πιο αναλυτικά μερικές από τις δυνατότητες που έχεις.

Boardies 

Το τοπικό προεδρείο του BEST Thessaloniki είναι υπεύθυνο για τον στρατηγικό σχεδιασμό της τοπικής ομάδας BEST Thessaloniki και περιλαμβάνει θέσεις απαραίτητες για την ανάπτυξη της ομάδας. Το προεδρείο απαρτίζεται κατά κανόνα από 6 άτομα σε θέσεις ευθύνης και η θητεία του διαρκεί ένα χρόνο. Ενδεικτικά, κάποιες από τις αρμοδιότητες του προεδρείου είναι η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και των δημοσίων σχέσεων. Ονομαστικά, οι θέσεις είναι οι εξής: 

 1. Πρόεδρος
 2. Γραμματέας
 3. Ταμίας
 4. Υπεύθυνος εταιρικών σχέσεων (Vice President for Corporate Relations)
 5. Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων (Vice President for Public Relations)
 6. Υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού (Vice President for Human Resources)

Non-Boardies

Επιπλέον, υπάρχουν διάφορες θέσεις εκτός προεδρείου με διαφορετικές αρμοδιότητες σε τομείς. Συγκεκριμένα υπάρχουν οι θέσεις: 

 1. IT Coordinator
 2. Grants Coordinator
 3. Vivaldi Responsible

Εάν δεν κρατιέσαι να μάθεις περισσότερα, πάτα εδώ

Fun Projects

Στην υποομάδα Public Relations – PR εντάσσονται 2 επιμέρους projects με τους παρακάτω υπεύθυνους. 

 • Design Coordinator
 1. Είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της Design Team μαζί με την οποία σχεδιάζουν όλα τα design materials, τα οποία χρειάζεται η ομάδα για την προώθηση των δράσεων και των εκδηλώσεων που διεξάγει.
 2. Είναι υπεύθυνος για την εποπτεία αυτών των materials και την εξασφάλιση ότι ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες και προϋποθέσεις που ορίζονται από τον οργανισμό.
 • Newsletter Coordinator

Ως Newsletter στο BEST εννοούμε ένα ενημερωτικό δελτίο σε ηλεκτρονική μορφή, το οποίο περιέχει ειδήσεις σχετικά με τις δράσεις του οργανισμού μας και αποστέλλεται στους συνδρομητές του. Τα ενημερωτικά δελτία αποστέλλονται πριν από κάθε σημαντική δράση μας και περιέχουν γενικά ένα κύριο θέμα που ενδιαφέρει τους αποδέκτες του. Ο Newsletter Coordinator είναι υπεύθυνος για: 

 1. Τη δημιουργία, σύνταξη και αποστολή του Newsletter στους συνδρομητές. 
 2. Το χρονικό πλαίσιο αποστολής του newsletter σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων (VP for PR).

Core Team

Ως Core Team ονομάζουμε τη συντονιστική ομάδα της κάθε δράσης, η οποία σε συνεργασία με όλη την τοπική ομάδα και τη συνδρομή των επιμέρους υποομάδων, διοργανώνουν τις διάφορες δράσεις μας.

 • Main Organizer
 1. Είναι υπεύθυνος για το συντονισμό της εκάστοτε δράσης και την διαχείριση της οργανωτικής ομάδας.
 2. Είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση της ομάδας και του Προεδρείου για οτιδήποτε σχετικά με τη δράση.
 3. Είναι υπεύθυνος για τη σύνταξη μιας αναφοράς, που συνοψίζει τη διοργάνωση της δράσης και αναλύει προβλήματα, λύσεις και ιδέες για μελλοντικές αντίστοιχες δράσεις.
 • Logistics Responsible
 1. Είναι υπεύθυνος για την πρόβλεψη της κάλυψης των αναγκών της εκδήλωσης και την έρευνα αγοράς.
 2. Είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και την εποπτεία της υλικοτεχνικής υποδομής κάθε δράσης.
 • Fundraising Responsible
 1. Είναι υπεύθυνος για την αναζήτηση χορηγών για την οικονομική και υλική στήριξη της εκάστοτε δράσης.
 2. Είναι υπεύθυνος για την εξασφάλιση της ομαλής επικοινωνίας και συνεργασίας της ομάδας με τις εταιρείες και την κάλυψη των αναγκών των συνεργατών μας.
 • Public Relationships Responsible
 1. Είναι υπεύθυνος για τη σχεδίαση της στρατηγικής προώθησης που θα ακολουθηθεί για την εκάστοτε δράση και την εφαρμογή της.
 2. Είναι υπεύθυνος για την αναζήτηση χορηγών επικοινωνίας.
 • Academic Responsible*

Η παρούσα θέση υφίσταται μόνο στα Ακαδημαϊκά Σεμινάρια (BEST Courses)

 1. Είναι υπεύθυνος για την εύρεση υπεύθυνου καθηγητή αλλά και καθηγητών, οι οποίοι θα παραδώσουν διαλέξεις, workshops ή άλλου είδους διαδραστικές δραστηριότητες διδασκαλίας σχετικές με το θέμα του εκάστοτε τεχνολογικού σεμιναρίου.
 2. Είναι υπεύθυνος για την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των διδακτικών ωρών αλλά και της τελικής εξέτασης. 
 • Topic Responsible*

Η θέση του Topic Responsible είναι μια καίρια θέση που εντοπίζεται μόνο στο διαγωνισμό του EBEC. Μέσω της θέσης αυτής, το άτομο γίνεται υπεύθυνο μιας ομάδας την οποία θα οργανώσει και θα φέρει σε επαφή με ακαδημαϊκά θέματα. Πιο συγκεκριμένα, ο Topic Responsible είναι υπεύθυνος:

 1. Να συντονίσει την Topic Team, δηλαδή την ομάδα δημιουργίας των θεμάτων.
 2. Να βρει και να προετοιμάσει τα θέματα του διαγωνισμού.
 3. Να βρει τους καθηγητές που θα βοηθήσουν με το θέμα και θα είναι κριτές.
 4. Να ετοιμάσει τα ενημερωτικά έντυπα και τα θέματα του διαγωνισμού που θα δοθούν στους συμμετέχοντες.
 • Social/Pax Responsible

Ο Social/ Pax Responsible είναι υπεύθυνος για:

 1. Να οργανώνει ομαδικές δραστηριότητες μεταξύ των συμμετεχόντων, αλλά και μεταξύ διοργανωτών και συμμετεχόντων της κάθε δράσης.
 2. Να βρίσκει τρόπους μέσω των δραστηριοτήτων να αναδειχθεί ο πολιτισμό της χώρας/πόλης της κάθε τοπικής ομάδας (ιστορία, φαγητά, φραπεδιά).
 3. Να επικοινωνεί με τους συμμετέχοντες, να τους δίνει πληροφορίες σχετικά με τη μετακίνηση και οτιδήποτε χρειαστούν.
 4. Να κάνει το πρωινό ξύπνημα να φαίνεται παιχνιδάκι και ας είναι δύσκολο για όλους.

Μην ξεχνάς όμως ότι το BEST είναι ένας πανευρωπαϊκός οργανισμός. Ως μέλος του BEST θα έχεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις σε δράσεις στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, που αφορούν την εσωτερική λειτουργία του οργανισμού μας και την εξέλιξη των εθελοντών μας. Θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις καινούργια άτομα, να ταξιδέψεις και να αποκτήσεις μοναδικές εμπειρίες! Μπορείς να μάθεις για όλες μας τις δράσεις μπαίνοντας στην ομάδα μας!